19
Нед, Май
23 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

С тържествена церемония и отслужване на водосвет за здраве и благоденствие бяха открити изнесените работни места на Дирекция „Социално подпомагане“ в гр. Любимец. Събитието се състоя на 16 февруари пред новите офиси на социалната служба, намиращи се в самия център на града, в близост до всички обществени институции.

На празника присъстваха кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов, председателят на Общинския съвет Мария Станкова, зам.- министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов, изпълнителният директор на АСП Цв. Васев, директорът на ДСП – Хасково Ст. Манахилов, Валентин Ангелов – бивш зам.областен управител и кандидат за народен представител в 44 Народно събрание от Хасковски избирателен район, служители на дирекцията и гости.

Церемонията бе открита от Директора на социалната служба Росица Христова, която в словото си благодари на общинското ръководство за подкрепата и помощта, която са оказали при ремонта и обновлението, на заместник- министър Иванов, с чието съдействие от бюджета на министерството са осигурени голяма част от финансирането и не на последно място, на изпълнителния директор на Агенцията, без чието съдействие всичко това не би било факт. Госпожа Христова не пропусна да благодари и на своите колеги, работещи в социалната служба в Любимец, за професионализма и отговорното отношение, което проявяват към проблемите на хората.

Кметът Анастасов от своя страна също поздрави социалните работници и им пожела да не спират да бъдат опора на най-уязвимите хора в трудните им моменти. Той подари на г-жа Христова букет цветя и авторска картина, а на Ивайло Иванов връчи плакет със символа на община Любимец и пожелания за бъдещо ползотворно сътрудничество.I

След това той, заедно с г-жа Христова и зам.-министър Иванов, тържествено преряза лентата на новите помещения. Поканени от директора на службата, официалните лица и присъстващите гости имаха възможност да разгледат обновените офиси на социалните работници. Община Любимец предостави помещенията безвъзмездно за управление на Дирекция "Социално подпомагане". Ремонтът им стартира през лятото на 2016 г. и приключи малко преди Коледно-новогодишните празници. В службата има осигурена достъпна среда за лицата с увреждания, изградена е приемна за граждани, отделна стая за работа с деца и не на последно място - по-добри условия за труд на социалните работници.