29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Единствено пътят Студена – Радовец все още остава затворен, съобщиха от Областна администрация-Хасково. Оттам увериха, че по трасето се работи усилено. Днес бяха отворени за движение Щит – Сладун и Мустрак – Студена. Както по-рано писахме, заради обилния снеговалеж вчера трите отсечки бяха блокирани.

Отпадна забраната за движение на тежки камиони по пътя за Кърджали. Сега от Хасково за Кърджали през Мост се пътува без ограничения, но при зимни условия. Трите села от община Ивайловград - Покрован, Хухла и Камилски дол, вече имат електрозахранване. Към момента без ток е само село Сеноклас. Екипите на EVN работят по аварията.

В момента от лед е скована централната градска част на Симеоновград. Затова там хора и техника работят усилено, за да почистят пешеходните зони.

В община Хасково заместник кметът Велин Балкански и специална комисия проверяват техниката и готовността й да почисти шахтите и възловите места в града. Като цяло обстановката днес се успокои. Сега е моментът да се работи усилено за изчистване на снега, защото днес и утре не се очакват нови валежи, съветват от Областна администрация.

СМ