21
Нед, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Петима гранични полицаи и митнически служители поискаха отвод на съда

Засега единствено митническият инспектор Симеон Николов остава в ареста по обвинение за искане и получаване на подкуп.

Под парична гаранция от по 5 000 лв. продължават да са граничните полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов и митничарите Константин Глушков и Костадин Чорбаджиев. Това стана ясно след днешното заседание на Апелативен съд – Пловдив.

Любопитното е, че петимата бяха пуснати под парична гаранция от по 5 хил. лв. миналата сряда от окръжния съд, но Симеон Николов не бе след подалите жалба за промяна на мярката за неотклонение заедно с другите. Според запознати, адвокатката му чакала решението на магистратите, за да съобрази как да действа. Ден по-късно и Николов бе пуснат.

Прокуратурата обаче протестира налагането на по-леки мерки за отклонение. Днес в Пловдив на втора инстанция първо бе гледано делото на Симеон Николов и магистратите постановиха той отново да бъде задържан. Веднага адвокатите на останалите петима обвиняеми поискаха отвод на съда.

Така идната седмица нов съдебен състав ще решава дали граничните полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов и митничарите Константин Глушков и Костадин Чорбаджиев ще бъдат прибрани отново зад решетките, или ще останат на свобода.