14
Нед, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

150 хил. лева в Свиленград и 44 хил. лева в Любимец заделени за зимно почистване

„Мостинженеринг“ АД – Ямбол ще рине снега по пътищата на общините Свиленград и Любимец. Това стана ясно след отваряне на офертите по ежегодните обществени поръчки.

Общата дължина на трасето в община Свиленград, за което за втора поредна година ще се грижи фирмата победител, е 88, 8 км. Отделените средства са 150 хил. лв. Стойността на поръчката е прогнозна, в зависимост от предстоящите метеорологични условия и тежестта на зимния период, уточни пресаташето на ОбА Калина Райкова. Припомняме, че през сезон 2015 – 2016 г., който беше необичайно топъл, а по-сериозни валежи от сняг почти нямаше, за снегопочистване и поддържане на общинските пътища бяха изразходвани 105 611 лева.

Поддържането на улиците в Свиленград през зимния сезон ще се извършва от Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване“. Както всяка година, това е заложено в бюджета му.

„Мостинженеринг“ ще рине снега и по общинските пътища на Любимец с обща дължина 33 км. Прогнозната стойност на договора е 44 хил. лв. През изминалата зима за поддръжка на пътната мрежа са били похарчени 22 хил. лева. Да се надяваме, че и тази зима ще бъде мека и отново ще успеем да икономисаме средства, сподели зам.-кметът на Любимец Илия Илиев.

Част от задълженията на фирмата по време на експлоатационния сезон 2016/ 2017 са разчистване на общинската пътна мрежа от сняг, поддържане на пътната инфраструктура при зимни условия, опесъчаване, осигуряване на денонощно дежурство и др.

Диляна ЦВЕТКОВА

Още новини от Свиленград и Любимец четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"