19
Пет, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Местните огнеборци най-елитни в област Хасково

Колективна награда – грамота и 600 лева, от министъра на вътрешните работа Румяна Бъчварова получиха пожарникарите от Свиленград. Признанието им бе връчено на 7 октомври и е за отлични действия и проявен професионализъм при ограничаването и ликвидирането на масивните пожари, избухнали това лято в област Хасково.

Заповедта на министър Бъчварова бе прочетена от старши комисар Красимир Шотаров – директор на Дирекция „Оперативни дейности“ към ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Наградата е изключително престижна и е за хората, които дадоха всичко от себе си в потушаването на пожарите това лято, подчерта Шоторов. Той пожела на местните огнеборци да се завръщат след произшествие винаги в пълен екип. Заедно с него в Свиленград дойдоха областният управител на Хасково Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов, който дълги години бе ръководител на тукашната противопожарна служба, комисар Николай Вълчев – началник на областната противопожарна служба. „За мен е чест да бъда с вас и да бъда част от вас, защото това лято, което измина много често се виждахме и работихме заедно. За мое голямо щастие вие се справихте със стихиите, които избухнаха не само на територията на община Свиленград, а и на цялата област Хасково, изключително точно и професионално. Прекарахте доста безсънни нощи, но не допуснахте да има жертви, изгорели къщи и предотвратихте огънят да не погълне още по-големи земеделски площи. Изказвам своята голяма благодарност към всички вас за това, което направихте за област Хасково“, заяви в словото си губернаторът, след което връчи отличието на началника на свиленградските огнеборци Ивелин Тонев.

Със заповед на министър Бъчварова в Свиленград бе награден и началникът на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев. Признанието му бе връчено за особени заслуги, проявена смелост, доблест и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - 14 септември. Приемам това отличие не само като мой успех, а и за усърдната работа на всички вас, каза Вълчев. Той подчерта, че многократно е заявявал, че в Свиленград е най-елитната противопожарна служба в областта. Никога не съм го крил, сподели началникът.

Диляна ЦВЕТКОВА