17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Бежанците, настанени в центровете за временна закрила, сред които и този в свиленградското село Пъстрогор, ще се хранят с арабски питки, вместо с нашенски самуни.

Това стана ясно, след като на страницата на Агенцията за бежанците бе обявена процедура за избор на изпълнител на поръчка с ниска стойност за доставка на изделията. Видно от протокола на конкурсната комисия, за победител е определена софийската фирма „Аладин Фуудс“ ООД, която има за основен предмет ресторантьорство и заведения за бързо хранене. Тя е предложила най-ниска цена – 0, 10 лв. с ДДС за 1 брой питка. Останалите две фирми, участвали в процедурата, са дали оферти от по 0, 12 лв. Общата стойност на поръчката е 70 000 лв. През август миналата година бе обявена поръчка за арабски питки на стойност близо 81 хил. лв. без включен ДДС, но тя е приключена. Тогава имаше отделно перо „Хляб и хлебни изделия“ за около 35 хил. лева.

В момента има две отворени процедури, които касаят Транзитния център в Пъстрогор, и двете от август т. г. Едната е за подмяна на щрангове и изграждане на два нови, както и за ремонт на съответните помещения за 199 хил. лв. без ДДС, осигурени по европейски програми и държавния бюджет. Всъщност тя се обявява за втори път в рамките на малко повече от месец. Чрез отворено състезание ще бъде избрана и фирма за осъществяване на денонощна физическа невъоръжена охрана.

СМ

Илюстративна снимка от Интернет