21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт
6-има зрелостници с по 2 двойки
 
Четири пълни шестици на матурите след 12 клас има в Свиленград, като зрелостниците са от СОУ „Д-р Петър Берон“. Максимален брой точки по английски език е изкарал Димитър Желев, по биология – Валя Трифонова, а по химия – Ваня Пиперова и Гергана Дякова. В Любимец Памела Бойкова от СОУ „Желязко Терпешев“ има пълна шестица по биология. Това стана ясно след оповестяване на резултатите в сряда (8 юни).
 
Общият успех на учениците от СОУ „Д-р Петър Берон“ и от двете матури е 4,58, който е с 20 стотни по-нисък от миналата година. С над 5,50 по български език и литература (БЕЛ) са 7 зрелостници, по английски език – 7, химия – 2, математика – 1. Двойки са изкарали 7 ученици, като двама от тях са със слаби оценки и на двете матури. Като цяло съм доволен от представянето на децата, каза директорът на школото Мариян Боянов.
Доволна от зрелостниците е и директорката на ПГССИ „Христо Ботев“ Христина Милушева. Общият успех на учениците там по БЕЛ е 3,76, като над 5,50 са постигнали Диана Кирилова (5,72), Антоана Гочева (5,65), Станислав Стефанов (5,64) и Лиляна Александрова (5,54). Успехът по английски език е 5,48 с шест отлични оценки, като Михаил Михайлов е постигнал най-висок резултат – 5,85. Явилите се по история от школото средно са изкарали 4,95, а Христо Коларов се е справил най-добре – 5,64. Най-много ученици са се явили по биология, а средният успех по предмета е 3,74. Двойките в училището са 9, като двама са се провалили и на двете матури.
В любимецкото СОУ „Желязко Терпешев“ учениците с двойки са 8, а тези, които са скъсани и на двата изпита, са двама. С над 5,50 по БЕЛ са 5 зрелостници, по биология – 3, и по 1 по география и математика.
Диляна ЦВЕТКОВА