21
Нед, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Веселина Чавдарова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“

 

Старши учителката в начален етап от ОУ „Иван Вазов“ Веселина Чавдарова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“ от министърът на образованието и науката Меглена Кунева. Имената на наградените общо 248 директори и преподаватели от цяла България бяха качени на Интернет страницата на Министерството.
След като грамотите пристигнат в РИО-Хасково, ще бъдат връчени на официална церемония, сподели пред „Старият мост“ Христина Боева - началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ в регионалния инспекторат. Веселина Чавдарова е единственият учител от Свиленград, удостоен с наградата за тази година.
Призът „Неофит Рилски“ е най-високото отличие на Министерството на образованието и науката. Той се дава за постижения в педагогиката и развитие в образователната сфера. Веселина Чавдарова работи в ОУ „Иван Вазов“ от 1983 г., като от 8 години насам е председател на методическото обединение на начален етап. През 2008 г. тя е номинирана от колектива на училището с приза „Учител на годината“. Нейни ученици многократно са печелили награди от различни областни и национални състезания. През 2016 г. деца от класа й завоюваха два златни, един сребърен и два бронзови медала по време на финала на националното състезание „История на България“. Кметът на Казанлък пък, където се проведе надпреварата, удостои Чавдарова със специалната награда на общината „Учител с най –много наградени ученици“.
СМ