17
Сря, Юли
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт
lubbblubbbb1С много трепети и емоции премина церемонията по изпращането на тазгодишните зрелостници от СОУ „Желязко Терпешев“ в Любимец. Празникът се състоя на 13 май в двора на училището. По традиция тържеството и последвалата другарска вечер, бяха изцяло организирани от учениците от 11 клас.
Те подариха на абитуриентите символични подаръци и им пожелаха попътен вятър и сбъднати мечти. Поздравителен адрес от името на единадесетокласниците отправи Ани Иванова. Реч в отговор от името на абитуриентите произнесе Мария Костадинова. Тя сподели всички трепети и вълнения, които преживяват дванадесетокласниците по време на настоящите празници.
Церемонията не мина и без тържественото предаване на знамето на училището на новите знаменосци. Знаменосецът Огнян Братков, с асистентки Адриана Миткова и Памела Бойкова, предаде флага на училището на Борис Дечев и неговите асистентки Кателина Катева и Гергана Георгиева, завещавайки им да го носят с чест и достойнство. Програмата в училище приключи със сбогуване с преподавателите, които пожелаха на абитуриентите да преследват мечтите си и да помнят родния град.
Адриана МИТКОВА