19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Задържаните за участие в организирана престъпна група за подкупи митничари Димитър Костов, Атанас Стойчев, Цветомир Петров и Димитър Лилянов остават в ареста.

Днес Апелативният специализиран съд отмени определението на Специализирания наказателен съд, в частта с която на обвиняемите Димитър Костов, Атанас Стойчев, Цветомир Петров са постановени мерки за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, а на обвиняемия Димитър Лилянов – „Парична гаранция“ в размер на 5 000лева и вместо това постанови на всички обвиняеми мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

Както „Старият мост“ писа, делото бе насрочено за днес, а  адвокати очакваха, че най-вероятно ще бъде решено в полза на четиримата.

Припомняме, че Специализираният наказателен съд пусна под гаранция четирима от дванайсетте задържани за подкуп митничари от ГКПП Капитан Андреево. Атанас Стойчев, Димитър Костов, Цветомир Петров и Димитър Лилянов обжалваха мярката си за неотклонение „задържане под стража“ и настояваха за замяната й с по-лека. На делото съдът уважи исканията им, тъй като сметна, че няма предпоставки четиримата да се укрият или да извършат друго престъпление постанови Стойчев, Костов и Петров да бъдат пуснати под парична гаранция от по 10 хил. лева, а Лилянов – срещу 5 хил. лева. Решението обаче бе протестирано от прокуратурата пред Апелативния специализиран съд.