29
Сря, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

OgannnМладите огнеборци от Свиленград за трета поредна година разбиха противниците си и се окичиха със златните медали на провелия се във Ловеч турнир „Юлиян Манзаров“ на 18 октомври.
Отборът при СОУ „Д-р Петър Берон“ демонстрира сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията.
Както е по регламент, надпреварата премина в две дисциплини - Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане“. В първия етап нашите се представиха блестящо. Бяха много по-бързи от опонентите си и се справиха без нито една грешка, което ги класира на първо място. Във втория тур младите ни огнеборци подобриха времето от тренировките си и успяха да преминат разстоянието за 1, 9 м. Един от съдиите обаче спорно им даде 10 наказателни точки. Това ги нареди на седмо място. С общ резултат от 1 052, 88 точки свиленградчанчета грабнаха купата. След тях остана отборът на Бургас, а бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Попово.
В четиринадесетото издание на турнира участваха 130 деца на възраст от 12 до 16 г., организирани в 13 отбора от областите Бургас, Хасково, Ловеч, Пловдив, Разград и др. Всеки един от тях имаше лична покана от организаторите, като изборът им бе направен спрямо показаните резултати от страна на тимовете. Това е и причината да се получи едно много силно състезание.
Диляна ЦВЕТКОВА
 
Снимка: Архив