25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт
mitnmitn1mitn211, преминали ситото по документи за шестте свободни места в Митница-Свиленград, не се явиха на теста. Възможно е някои да са се отказали, а други да са предпочели да се пробват в по-близки до тях градове. В същия ден и час се проведе писмен изпит и за митниците в Русе, София, Лом и Бургас.
Иначе, 63-ма мераклии за митничари се събраха в залата на УНСС-Хасково. Изпитът се проведе на 1 септември. Лично шефът на тукашната митница – Юлиян Мирков, който е и председател на изпитната комисия, посрещна кандидатите и им пожела успех. Интересът към свободните места при нас е винаги голям, защото Агенцията е отворена, а и хората предпочитат държавната работа, сподели началникът. Той обеща, че ще се бори срещу корупцията. Трябва да изчистим този имидж, заяви Мирков. По думите му личните качества на кандидатите щели да бъдат допълнително преценяни на интервюто.
Тестът продължи един час. Резултатите от него ще бъдат ясни до няколко дни. Издържалите конкурса ще преминат 7-месечно обучение в София и ще започнат работа през 2016 г. Припомняме, че два от вакантните щатове са за МП Капитан Андреево. Останалите са по един за отделите „Борба с наркотрафика“, „Митническо оформяне“, „Акцизи“, „Приходи, пътни такси и разрешителни“.
СМ