14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт
824 нарушения са констатирали свиленградските катаджии
 
86 шофьори са спипани от пътните полицаи да управляват автомобилите си без книжки. Това сочат данните на РУП-Свиленград от началото на годината досега. 61 от тях са заловени без свидетелство за управление повече от един път, поради което им са образувани досъдебни производства. Предимно нарушителите са наказвани на пробация. Останалите 25 водачи са хванати да шофират без книжка по веднъж.
От началото на 2015 г. 39 души са заловени да шофират след употреба на алкохол. Пробата с дрегер на 20 от тях показала до 1,2 промила весели молекули. 19 пък са превишили тази норма, което ги изправило на съд.
Общо 824 нарушения, за които са съставени 307 акта и 365 фиша, са констатирали свиленградските катаджии от началото на тази година. 218 от провинилите се шофьори са хванати с мобилна камера за превишение на скоростта. „Драстични случаи не са констатирани. Обикновено превишаването е в рамките на 15, 20, 30 км/ ч.“, споделиха от КАТ. Черната статистика сочи, че от 1 януари насам на територията на общините Свиленград и Любимец са станали 17 пътно-транспортни произшествия с пострадали. В катастрофи са загинали четирима души, а 25 са били ранени. ПТП с материални щети са 47.
СМ