18
Чет, Юли
34 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

novi koliС три нови лекотоварни автомобила разполага Домашния социален патронаж в Любимец. Те ще се използват за разнасяне на храна по домовете. Колите са с марка „Дачия“, модел „Докер“. Закупени са със средства от бюджета на общината след решение на Общински съвет. Всяка една от тях е на стойност 22 000 лева и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна.

На официална церемония в двора на Специализираната болница, където се помещава и Социалния патронаж, кметът Анастас Анастасов връчи на шофьорите ключовете на новите автомобили и им пожела безаварийно шофиране и навременно доставяне на храна на хората, ползващи социалната услуга. Пред присъстващите градоначалникът сподели, че в момента общината работи за създаване на нова база за нуждите на Домашния социален патронаж. За целта се подготвял проект, който предвижда основно да се ремонтира базата на бившия военен гарнизонен стол в града и да се пригоди за работата на патронажа.

Идеята за закупуването на нови автомобили е от миналата година, когато се установи, че наличните транспортни средства често аварират, нуждаят се от ремонт и допълнително натоварват бюджета на общината, казаха от ОбА в Любимец. Новият автопарк не само ще спести доста от тези разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги, предоставяни от социалното звено, добавиха от там.

Чрез услугите на патронажа Община Любимец реализира обществения си ангажимент към хората в неравностойно положение, като ги подпомага в едно от най-важните социални направления - доставка по домовете на топла и качествена храна.

СМ