29
Сря, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

izb4Ветеринарният лекар от Любимец Георги Станков оглави Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. От 1-ви юни той заема ръководния пост, на който замени досегашния началник Кирил Делчев. Според осведомени причината била новият устройствен правилник, по който си заминавали не само редови инспектори, но и шефове. Предшественикът му Кирил Делчев пък се връщал на старото си работно място във фитосанитарния контрол на ГКПП Капитан Андреево.

Че Георги Станков ще оглави Областната дирекция по безопасност на храните се заговори още след парламентарните избори през есента на миналата година. Тогава Станков бе на четвърта позиция в листата на ГЕРБ, но не влезе в Парламента. След изборите лично депутатът и областен шеф Делян Добрев го похвали за постигнатите резултати не само в Любимец, но и в Харманли. През февруари тази година пък бяха извършени рокади в местните партийни ръководства на Бойкоборисовата партия. Станков бе избран за общински координатор на структурата в Любимец за следващия 4-годишен мандат.

Георги Станков е на 52 години. Завършил е ветеринарна медицина в Стара Загора. Досега работеше като главен инспектор в Общинската ветеринарна служба. Има 26 години стаж в системата. Съпругата му Мария Станкова е директор на СОУ „Желязко Терпешев“ и председател на Общинския съвет в Любимец.

СМ