23
Чет, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт
IMG 2825 - CopyIMG 2782IMG 2786IMG 2779 - CopyIMG 2931С бляскаво дефиле на абитуриентите от Любимец стартира балната им вечер на 23 май. Стотици хора се събраха в центъра на града, за да изпратят 42-мата зрелостници от СОУ „Желязко Терпешев“. Посрещането на абитуриентските двойки бе пред сградата на общинска администрация в присъствието на двете им класни ръководителки – Нели Атанасова и Кирилка Ангелова. Голяма изненада за присъстващите се оказа училищният автобус, от който в началото на дефилето вместо абитуриенти, слязоха малки мажоретки и танцьори с народни носии и изнесиха кратка програма.
За първа година общината постла червен килим за зрелостниците си, а за да бъде още по-бляскаво организаторите осигуриха консиерж, в чиято роля влезе Мариян Митев – ученик от 11 клас. Като истински холивудски звезди абитуриентите дефилираха на площада пред погледа на близки и приятели. Щастливите момчета и момичета показаха стилни и красиви тоалети, съобразени с модните тенденции. Кметът на общината инж. Анастас Анастасов заедно с директора на училището Мария Станкова и ръководните екипи на двете институции очакваха завършващите момичета и момчета на площад „Трети март“. В своето приветствие към тях кметът ги поздрави с успешното завършване на средното си образование и им пожела прекрасна и незабравима нощ. Част от обръщението бе и призив към младите хора да благодарят на своите родители и учители, които са ги изградили като личности и са им помогнали да се превърнат в истински и достойни хора. Отговор от името на абитуриентите пък отправи Димитър Грозев, който емоционално и въздействащо изказа признателност и уважение към учителския колектив.
Специален поздрав към абитуриентите в края на дефилето отправи и младият талант Антония Камберова, която изпя на живо песента „Един неразделен клас“. За да бъде ефектът още по-голям, под звуците на песента, в небето полетяха 42 балона, изпълнени с желанията и мечтите на всеки един от завършващите. В края на бляскавата церемония повече от 50 фойерверки озариха небето над града.
СМ