14
Нед, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

boiko1boiko3boiko4boiko2Няма какво друго да направим за Свиленград, освен да стегнем митницата. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който дойде в Свиленград за откриването на пречиствателната станция и другите обекти, изградения по големия ВиК проект на общината. Моите уважения към граничарите и митничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около 1,6 млрд. лева трябва да съберем, защото кметовете ми искат всеки ден пари, животновъди, растениевъди, всеки иска пари, каза още Бойко Борисов. На въпрос от журналисти дали се очакват кадрови промени в митниците той отговори: „Непрекъснато има кадрови промени в митниците. Сега работят добре, събират повече пари, всяка сряда гледам приходите. По приходите разбирам работят ли добре или не. Минат ли 1,5 млрд. лева за година могат да бъдат спокойни. Говоря за повече”.

За откриването на пречиствателната станция в Свиленград държавният глава долетя с хеликоптер. Магистрала „Марица“ се строи, ако времето се задържи, ще я довършим тази година, вече няма да има нужда човек да лети до тук, заяви премиерът, който бе облечен с дънки и тениска и не отказа да се снима за спомен с желаещите. На откриването присъстваха още министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на транспорта Ивайло Московски, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов, депутати от ГЕРБ и областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев.

След официалната церемония по прерязването на лентата премиерът заедно с транспортния министър Ивайло Московски посети жп моста над река Марица, жп гарата в Свиленград, тяговата подстанция, както и товарна гара и изграждащите се съоръжения, които ще се ползват от гранични полицаи и митничари.

СМ