Общество
Инструменти
Шрифт

momkovo1111momkovo22222momkovo4momkovo333С много песни и танци наши самодейни състави се включиха в пролетния празник „Да съхраним българското“, който по традиция се организира от читалище „Отец Паисий“ в Момково по Великден. В понеделник пред жителите и гостите на селото със свои изпълнения се изявиха самодейни групи от почти всички села в общината, както и от харманлийското Доситеево, с общо над 100 участници.

От няколко години организираме този празник, искаме да покажем, че селата все още са живи, каза Веска Георгиева, която е секретар на читалището в Момково. Надяваме се традицията да не се прекъсне и да продължим да се събираме тук на втория ден на Великден, добави тя.

След изявите на сцената, както си му е редът, за всички имаше от прочутия момковски курбан, приготвен майсторски от Иван Реджепов. На селския мегдан се извиха кръшни народни хора. За настроението на присъстващите се погрижи оркестърът на ресторант „Марица“ и певицата Марияна Гайдарова.

Празникът се проведе със средства, осигурени от спонсори. Секретарят на читалището Веска Георгиева благодари на кмета на селото Трифон Трифонов, както и на Трифон Тодоров, Марияна Апостолова, Златко Стефанов и ресторант „Марица“ за оказаното съдействие.

Елена МИХАЛЕВА