22
Сря, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

bejanecМартин Шулц хареса творбата на талантливия свиленградчанин във фейсбук

Снимка на фоторепортера на „Старият мост“ Христо Русев бе определена за № 1 за февруари в конкурс „Стани наш гост-фотограф“, организиран за интернет сайта на Европейския парламент. Фотосът на талантливия свиленградчанин, озаглавен „Жажда за знания в условия на бежанец“, бе определен от журито за победител във февруарската тема на надпреварата - „Образование“. Така авторът има реален шанс да бъде поканен да снима пленарна сесия на Европейския парламент през ноември т. г. в Страсбург.

Отличеният от журито на конкурса фотос е правен в регистрационно-приемателния бежански център в Харманли, където в импровизирана класна стая малчугани учат английски език.Снимката бе избрана от журито на конкурса за най-добра сред стотици други на професионалисти и любители фотографи. Творбата на Христо Русев бе харесана във фейсбук от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Конкурсът „Стан наш гост – фотограф“ се организира за интернет сайта на Европейския парламент от отдела за интернет комуникации. Проектът стартира в началото на януари и ще продължи до септември включително. Според регламента за всеки месец темата е различна, определят се и месечни №1. В края на надпреварата журито ще излъчи най-добрия от месечните победители. Чрез гласуване във фейсбук пък ще се определи носителят на наградата на публиката. Двамата фотографи ще получат покана да направят фоторепортаж от пленарната сесия на Европейския парламент, която ще се състои през ноември т. г. в Страсбург. Всички разходи, като пътни разноски, настаняване и т. н. за присъствието на победителите на сесията ще бъдат поети от Европейския парламент.

СМ