08
Сря, Фев
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт
Маргарит Камбуров подаде оставка
 
Остър недостиг на кадри се задава в Районна прокуратура – Свиленград. В скоро време трима от действащите седем прокурори ще напуснат държавното обвинение тук, което е едно от най-натоварените в страната.
След месец освобождава работното си място Маргарит Камбуров, който е подал едномесечно предизвестие до Висшия съдебен съвет /ВСС/ и Окръжна прокуратура, без да посочи мотиви. Това означава на практика, че от 18 март Камбуров изобщо напуска правосъдната система. Пред него има две възможности – да стане адвокат или юрисконсулт.
Прокурор Любомира Вулджева, която бе назначена тук преди около година, но почти не се е явявала на работа поради майчинство и болнични, се мести в Райнна прокуратура – Пловдив. Тя спечели мястото след конкурс, обявен от ВСС.
Постъпилият преди 2 години и половина Николай Петров пък бе одобрен от ВСС за Районна прокуратура - Девин и Районен съд – Мадан и вероятно съвсем скоро ще се сбогува с тукашните си колеги.
Едва през лятото тази година се очаква ново попълнение в обвинението тук. Тогава младши прокурор Мая Христова се очаква да кандидатства за прокурор, а за освободения от нея щат ще се проведе конкурс.
СМ