13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

anton2222222Висшият съдебен съвет избра досегашният обвинител № 1 в Свиленград за втори мандат

 

Досегашният районен прокурор на Свиленград Антон Стоянов остава обвинител № 1 тук и за следващия 5-годишен мандат. Това стана ясно в четвъртък /12 февруари/, когато Висшият съдебен съвет изслуша кандидатите и избра победител в конкурса. Останалите претенденти за поста бяха свиленградските прокурори Мария Кирилова и Маргарит Камбуров, който се отказа от надпреварата в последния момент, както и прокурор Антон Иванов от РП- Димитровград.

Антон Стоянов бе избран от раз с голямо мнозинство. За него гласуваха 14 от присъстващите на заседанието членове на Висшия съдебен съвет. Антон Иванов получи 2 гласа, а Мария Кирилова – 1.

Това ще бъде вторият мандат на Антон Стоянов като ръководител на обвинителите в Свиленград. Той зае този пост за пръв път през декември 2009 г. след изтичането на мандата на предшественика му Маргарит Камбуров. Тогава Антон Стоянов дойде от Велинград, където също бе районен прокурор. Преди това в периода от март 2003 г. до август 2006 г. е работил като прокурор в Свиленград. По-рано пък е бил следовател в Окръжна следствена служба в Хасково. Антон Стоянов има над 15 години юридически стаж в органи на съдебната власт. От януари 2010 г. е повишен в ранг „прокурор в Апелативна прокуратура“ с решение на Висшия съдебен съвет.

СМ