18
Вт, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

150206 Pojarn 2014 6Зам.-началникът на свиленградската Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) Ивелин Тонев стана пожарникар на годината в раздел „Превенция“. Отличието в тази категория се присъжда на огнеборци, осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещи с доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване на последиците от тях. Към всичко това искам да добавя и добрата работа с отбора ни по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец“, подчерта началникът на РС ПБЗН Валентин Ангелов. Той не пропусна да похвали постиженията на свиленградските деца, които през изминалата година успяха да завоюват всички златни медали от провелите се състезания.

Инспектор Ивелин Тонев е извършил над 250 комплексни, контролни и тематични проверки. Има издадени и връчени 10 протокола от комплексни проверки, 67 разпореждания и актове за установяване нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, 16 съдебно-пожаротехнически експертизи и др. Популяризира пожарното дело сред децата, които участват в ръководените от него младежки противопожарни отряди.

Комплексен победител в традиционната надпревара пък стана началникът на пожарната в Димитровград - Иван Пачов, който е родом от Студена.

Наградите на отличените огнеборци бяха връчени на официална церемония в столицата в петък /6 февруари/. На нея присъстваха заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, заместник министър Красимир Ципов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-главният секретар Георги Костов и други официални гости.

Националният конкурс „Пожарникар на годината“ се организира за 20-а поредна година. Той има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия, споделиха инициаторите. За първи път журито е в толкова разширен състав от 15 души. С това се цели да се избегне нагласяването на мои и твои, уточниха запознати.

Диляна ЦВЕТКОВА