13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

rostirrrrrrrrrrРостислав Колев от Любимец спечели първо място на националния конкурс „Виж моя ангел“. Надпреварата е за изработване на кукли-ангели или написване на литературна творба. Провежда се за втори път от софийската арт-къща „Куклите“, като премина под патронажа на вицепрезидента на България Маргарита Попова. Над 1 000 деца участваха в конкурса. От всички краища на страната бяха изпратени 712 „ангелчета“. Ростислав, който е четвъртокласник в НУ „Захари Стоянов“, е очаровал журито с изработено от него семейство „ангели“ и заслужено получи първа награда във възрастова група 3-4 клас – дизайнерска кукла-ангел, комплект книги и грамота, които му бяха връчени на тържествена церемония в столицата.

В конкурса се включиха и ученици от СОУ „Ж. Терпешев“ от клуба „Изящно и приложно изкуство“ по проект „Успех“ с ръководител Мария Валериева. За цялостното си представяне децата и тяхната ръководителка бяха отличени със специална колективна награда – грамота и дизайнерска статуетка „Ангел“. Поощрителни награди пък получиха Мария Гочева от 8 А клас и Тереза Вълчанова от 7 Б клас.

Отличените „ангели“ ще бъдат включени в музея на куклите. Останалите извън класацията ще бъдат продадени благотворително, като средствата ще бъдат предоставени на фондация „Искам бебе“.

Елена ГЕОРГИЕВА