19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

tanqtanq1tanq2Чувствен и ултраженствен грим, подчертаващ очите, е основната тенденция при макиажа за новогодишната нощ, сподели професионалната гримьорка от Свиленград Таня Хаджиатанасова. Тя категорично заяви пред „Старият мост“, че дамите трябва да бъдат дръзки и различни на празника. Това обаче в никакъв случай не означавало да прекаляват с грима.

Таня препоръчва на нежните половинки от човечеството за купона да изберат златисти и сребристи тонове. За сияйна и блестяща визия брокатът е задължителен. Една от тенденциите тази зима е „разтопен метал“ - метални отблясъци по клепача или устните в бронзово, медени, сребърни и златни нюанси. Актуални са и червилата в тъмночервено и малиново. „Стоят много добре през зимата, когато кожата е по-светла. Нарисуваните изразителни устни винаги са секси“, категорична е гримьорката. Другото, което винаги е на мода, са „опушените очи“. Този сезон обаче те са луксозни, фестивни, в цветове близки до земните, с щипка блясък от сатенен пигмент или блестящ брокат. Ако дамите искат да са в крак с модата, трябва да изберат графична очна линия с цветни акценти или авангарден вариант на „котешко око“. За тези пък, които не обичат силния макиаж, Таня препоръчва грим „NUDE“ - чисто, свежо и сияещо лице, като основен акцент са устни и скули в бебешко розово и прасковено.

Каквото и от предложенията на професионалистите да изберете, не забравайте, че гримът преди всичко е забава, роля за една нощ. При него няма правила, а баланс, подчерта Таня. Въпреки това си има тънкости, които трябва да се спазват. Така, например, за да бъде макиажът ви устойчив и да прикриете недостатъците по лицето, използвайте подходяща основа според типа кожа. Завършете с мек воал от пудра и резултатът ще бъде зашеметяващ.

Гримът трябва да отразява празника у нас и около нас. Като добавим чаша бълбукащо шампанско и блестяща усмивка, формулата за незабравимо парти е завършена“, сподели още Таня Хаджиатанасова.

Диляна ЦВЕТКОВА