23
Вт, Юли
36 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

vino4vino2vino1Стефан Попов от Свиленград грабна голямата награда – 120-литрово буре, на конкурса за най-добро домашно вино от тазгодишната реколта. Мерлото на нашенеца, който е кредитен инспектор в свиленградския клон на Първа инвестиционна банка, спечели надпреварата сред общо 16 претенденти. Майсторът на домашното вино е сред редовните участници в конкурса, който по традиция се организира от Ротари клуб в навечерието на коледните празници. Това не е първата голяма награда за Стефан Попов. Имам още едно такова буре, което спечелих преди 5-6 години, сподели кредитният инспектор, доволен от дадената висока оценка на домашното му вино. Втора награда спечели мерлото на Соня Димитрова, я на трето място бе класиран Александър Александров, който се включи в надпреварата със своето розе.

 

Тази година участниците са по-малко, друг път са се събирали по 50 и повече проби, каза председателят на журито Иван Андреев. Той обясни слабото участие с лошата година за лозарите. Както е известно, заради обилните валежи гроздовата реколта не беше никак добра.

Както си му е редът на традиционния празник, който тази година се проведе на коледния базар на главната улица, имаше много руйно вино, димящи скари, извиха се и кръшни хора. За доброто настроение на присъстващите се погрижи народният оркестър „Димитровград”.

СМ