25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

150 000 лв. са заделени за снегопочистване на общинските пътища през тази зима. Толкова е прогнозната стойност на поръчката с предмет „Зимно поддържане, снегопочистване, опесъчаване на общинска пътна мрежа /четвъртокласна/ в Община Свиленград през зимния сезон 2014-2015 г”. Тази година дейността ще се извършва от ямболската фирма ПСФ „Мостинженеринг“ АД, съобщи пресаташето на кметството Калина Райкова. Фирмата изпълнител разполага с необходимата техника, сред която са два броя машини за почистване на сняг, два броя пясъкоразпръсквачи, разполага с бази за машините и материалите, добави Райкова. През седмицата е бил подписан договорът с дружеството. Срокът му изтича в края на месец април 2015 г.

И през този зимен сезон снегът по улиците в Свиленград ще се чисти от ОП „Благоустрояване и озеленяване“. Както всяка година, това е заложено в бюджета на общинското предприятие, каза говорителката на ОбА.

Миналата зима бе необичайно топла, по-сериозни валежи от сняг почти нямаше, а цели 80 000 лв. от хазната на Свиленград отидоха за снегопочистване на общинската пътна мрежа. Предвидените за целта пак бяха 150 000 лв. С поддържането на пътищата миналия зимен сезон бе ангажирана фирма „Трейс-Свиленград“. В Любимец пък бяха изразходвани около 40 000 лв., като прогнозните разходи бяха в размер на 40 500 лв., а дейността се изпълняваше от хасковското дружество „АБ“.

СМ