15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

rib1ИАРА–Хасково погва нелегални продавачи и бракониери преди празника

 

Достатъчни количества и разнообразие от видове риба ще задоволят потребностите и вкусовете на свиленградчани и на тазгодишния Никулден. За радост на купувачите цената й не е променяна от 5 години насам. Поскъпване за празника няма да има, категоричен е собственикът на обекта за продажба на жива риба до разсадника на Горското Георги Желязков. Шаранът и белият амур се пласират за 5, 80 лв. килото, сомът – 12 лв., а есетрата и чигата – по 15. За хората с по-скромни възможности се предлага толстолоб по 3 лв./ кг.

Впрочем, масирани проверки по търговските обекти и вътрешните водоеми започнаха инспекторите от ИАРА-Хасково още от 24 ноември. При констатиране на продажба или улов без необходимите документи ще бъде налагана глоба в размер от 1000 до 2000 лв. Акция „Шаран“ ще продължи до 9 декември. Усилията на рибните ченгета вече са се увенчали с успех. В края на ноември на яз. „Кюй дере“ край Райкова могила са заловени двама бракониери. Иззети са 4 мрежи и гумена лодка. По закон глобата е от 1 500 до 3 хил. лв.

1178 именника ще празнуват в община Свиленград, съобщиха от отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към ОбА. Най-много са Николай – 339 и Никола – 211 души. Кольовците и Ники са по 235, Николинките – 88, а Нина – 45. Името Никол носят 25 дами.rib2

Диляна ЦВЕТКОВА