13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Апелативният съд в Пловдив пусна на свобода срещу подписка бащата и сина Сребрьо и Михаил Сребреви, задържани за 112 кт хероин.

Двамата свиленградчани обжалваха пред Апелативния съд в Пловдив мерките си „задържане под стража“, наложени от Хасковския окръжен съд преди близо седмица.

В съдебната зала в Пловдив днес Сребрьо Сребрев се закле, че не е пипал чувалите с дрога и няма нищо общо с нея.

Според апелативните магистрати неправилно предишната инстанция е преценила, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка. Доказателствата по делото, събрани на този етап, не обосновават в достатъчна степен извода, че двамата обвиняеми са извършили деянието, в което са обвинени.

Съдът прецени, че реализираната от правоохранителните органи акция е професионално неиздържана и са нужни значителни по обем допълнителни усилия от разследващата институция за установяване съпричастността на двамата към повдигнатото им обвинение.

Съдът прецени, че няма достатъчно безспорни доказателства за извършено престъпление и пусна бащата и сина с най-леката мярка за неотклонение – подписка. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.