28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Седем глобени за превишена скорост за 1 седмица

Мащабна операция на пътните полицаи се проведе в Свиленград през седмицата от 18 до 24 август. Органите на реда следяха за спазване на разрешената максимална скорост за движение. Инспекцията се правеше с помощта на мобилна камера, с каквато разполагат отскоро свиленградските катаджии. Глобите пък се съставяха на място, а не както досега - с електронен фиш. Проверката бе по инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL, в който на територията на всички държави членки бяха проведени такива операции.

Местните униформени безкомпромисно и стриктно следяха джигитите, които се опитваха да прескочат закона. В следствие на това в Свиленград са съставени 7 акта за превишена скорост, шест от които между 50 и 150 лв. Ченгетата сгащили и забързан нашенец, позволил си да кара градско с над 50 км/ ч от допустимото. Той отнесъл 350 лв. глоба и 3 месеца лишаване от правото да шофира. Друг водач пък бил двойно „ужилен“ от полицаите. Първоначално органите на реда го спрели за скоростта, но се оказало, че и застраховката на автомобила му е изтекла.

Въпреки масираните и засилени проверки прави впечатление, че нарушителите не са много. Според органите на реда това се дължало на предупреждението между шофьорите с премигане на фаровете за полицаи по пътя.

СМ