25
Чет, Юли
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Магдалена Инджова с максимален брой точки по математика

Елена Кирилова е най-добре представилата се от Свиленград на матурите след 12 клас. Тя има 5, 99 по български език и литература (БЕЛ) и 6 по биология. Тази година Елена завърши ПГССИ „Христо Ботев“ също с отличие. Само 5 десети не й достигнаха, за да изкара максимума от държавните зрелостни изпити, като средният й успех е 5,995.

За отличната й подготовка са помогнали преподавателките й по български език в гимназията – Мария Милушева, Ирина Проданова и София Димитрова. По биология пък я подготвяла Елена Маринова. Благодарна съм и на Виличка Манова, която успя само за 1 месец да допълни празнотите в знанията ми по БЕЛ, сподели пред „Старият мост“ Елена. Тя допълни,че ще кандидатства в университети в София, Пловдив и Бургас. Колебаела се обаче дали да запише икономика или филология с английски език.

В ПГССИ „Христо Ботев“ най-много отлични оценки от избираемата матура има по биология, пълни шестици са изкарали 11 зрелостници. Четири отлични оценки има по география, където с най-добре представилата се е Дарина Бакърджиева – 5,89. Също толкова са и отличните оценки по английски език, като Християн Димитров е постигнал резултат 5,92. Оценка 5,85 е получил Николай Райчев, който единствен се е явил по математика. Две са шестиците по история и цивилизация. На задължителната матура по БЕЛ в школото оценки над 5, 50 имат 14 ученици. Двама са зрелостниците, изкарали двойки по български език. Като цяло средният успех на професионалната гимназия е 4, 861.

С пълни 100 точки пък по матурата по математика е ученичката от СОУ „Д-р Петър Берон“ Магдалена Инджова. Тя е една от четиримата в цялата Хасковска област, постигнали максималния възможен резултат на зрелостния изпит по точната наука. По БЕЛ Магдалена има 5, 50. В СОУ-то петима са с пълни шестици по биология – Антоана Димова, сестрите Деница и Габриела Панайотови, Георги Петров и Виктория Иванова. Цветелина Георгиева е с 6-ица по география. Непълни, но също отлични оценки в училището имат 16 зрелостници по биология, 7 по английски, 7 по география, 6 по математика и 3 по история. По български език и литература отличниците са 16. От 61 явили се зрелостници двама са изкарали 2. Средният успех на школото е 5, 072, което го нарежда на трето място в областта. Преди него в класацията са димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ - 5,090, следвана от ГПЧЕ „Асен Златаров“ - 5.078.

Диляна ЦВЕТКОВА