27
Пон, Май
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

nikolova1Ваня Николова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски”

Учителката по английски език в СОУ „Д-р Петър Берон“ Ваня Николова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски”. Наградата й връчи лично министърът на образованието и науката Анелия Клисарова. Това стана по време на тържествена церемония в резиденция „Лозенец“ в София на 19 май.

Призът „Неофит Рилски“ е най-високото отличие на Министерството на образованието и науката. Той се дава за постижения в педагогиката и развитие в образователната сфера. Ваня Николова е номинирана за високото отличие от синдикатите. Тя работи като преподавател в СОУ „Д-р Петър Берон“ от 2011 г., а от миналата година е и старши учител там. В работата си Николова използва интерактивни методи, ориентирани към нова култура на обучение - презентации, електронни уроци, практически работи, ролеви игри, които създават динамична обстановка и правят подготовката по английски език желана, привлекателна и ефективна, споделиха от школото. Оттам подчертаха, че на национално ниво на състезанието по правопис на английски език - „Spelling Bee“, неин ученик се класирал на 8 място от общо 30 участници.

Присъдената награда е признание за труда на целия екип от преподаватели в СОУ „Д-р Петър Берон”, за наследените добри традиции и подкрепата от ръководството на училището, заяви след обявяването на наградите Ваня Николова. Наградата е и за всички бивши, настоящи и бъдещи възпитаници на нашето училище, допълни още тя.

Общо 306 учители и директори от цялата страна, изявили се с отлична професионална дейност в системата на българското образование, получиха високото признание.
СМ