17
Пон, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

pgНиколай Райчев с диплом за иновативна бизнес идея

Ученици от ПГССИ „Христо Ботев“ завоюваха първо място в надпреварата за „Най-добър каталог“. Това стана по време на Панаира на професионалното образования в Пловдив. Нашите, чийто ръководител е Анна Терзиева, се представиха с учебно-тренировъчна фирма „Рай“.

Каталогът им се отличи сред тези на останалите 127 участници с атрактивност, естетичност и оригинална визия. Другата фирма - „Мезешка крепост“, на ученици от същото училище с ръководител Соня Гочева, също се представи достойно, въпреки че не успя да спечели награда. В надпреварата се включиха гимназии не само от България, а и от Люксембург, Черна гора, Сърбия, Румъния и Македония.

По време на Панаира на професионалното образование се проведоха и разнообразни конкурси. Другият, при който имахме участник от Свиленград, бе за „Най-добра бизнес идея“. На нея отборът на дванадесетокласникът от ПГССИ Николай Райчев не успя да се нареди в призовата тройка, но все пак получи диплом за доброто си представяне. Разработката на екипа бе свързана с темата „Полезни забавления за младото поколение“. Николай получи правото да се включи в националния кръг на надпреварата, след като идеята му за „Електромоторна мотофреза – автоматизирана мотика“, бе класирана на предварителния кръг на 12-о място от общо 52 иновации.

Диляна ЦВЕТКОВА