17
Сря, Юли
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

blago1Благотворителен двудневен базар се проведе в Любимец на 29 и 30 април. Инициативата е на любимчанките Дияна Янакиева и Милена Пулева от ОбА и Петя Илиева – главен експерт в дирекция „Социално подпомагане“. 2 702 лв. са събраните средства след края на акцията. Парите са разпределени по равно между Димитър Димитров, който страда от детска церебрална парализа, и Славея Инджова – от множествена склероза.

Митко живее само с майка си Златка Атанасова. Семейството се издържа с пенсията на момчето и заплатата на майката, която получава като негов асистент. Поводът пък Славея да бъде включена в благотворителната кампание е 20 г. от завършването на средно образование. Дияна Янакиева и Милена Пулева са нейни съученички, а Петя Илиева – най-добрата й приятелка.

За благородната кауза инициаторките бяха приготвили за продажба домашни питки, палачинки, гофрети, кисело мляко, гюзлемета и др. Продуктите за производството им бяха осигурени изцяло от бюджета на общината. Стотици граждани пък си купиха от кулинарните изкушения, с което допринесоха за събирането на немалката сума. Всички служители на дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) - Свиленград и обитателите на дома за възрастни с психични разстройства в Пъстрогор също дадоха своята лепта. Събраната от тях сума бе 200 лв. Приветствам подобни инициативи с отворено сърце, каза директорът на ДСП Росица Христова. Най-ценното в случая е, че различни помагат на различни, болни на болни, каза още тя, като визира живеещите в дома в Пъстрогор.

Припомняме, че подобна инициатива в Любимец се проведе и миналата година. Тогава средставата бяха дарени за рехабилитация на малката Моника Иванова, която също страда от детска церебрална парализа. Благодарение на раздвижванията Мони вече е много по-добре. blagot

Диляна ЦВЕТКОВА