21
Пет, Юни
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

jaskoПродуктът на Ясен Георгиев вече предизвика интереса на редица фирми

Ученикът от Свиленград Ясен Георгиев зае първо място на Националното състезание по уеб разработване WEBLOZ, което се провежда за осма поредна година. Продуктът на Ясен „Билет БГ“ бе оценен с 95 от 100 възможни точки и заслужено бе класиран на първо място в раздел „Уеб програмиране“ (5 - 8 клас).

В тазгодишното издание взеха участие 76 проекта, от които на финала на живо бяха допуснати 45. Броят на участниците в последния етап бе около 60 души от 28 населени места в страната. Наградният фонд бе в размер на 3 000 лв., като имаше и много специални и поощрителни награди.

„Билет БГ“ е иновативна система за институции, организиращи събития, като целевата му група може да бъде читалище, театър, кино, учебен център и дори нощен клуб. Предлага продажбата на дигитални билети, които са под формата на дебитна карта. Също така, като функционалност, „Билет БГ“ предлага продажбата на билети за смартфони. В момента набирам екип за доразвиването му. Интерес към моя проект вече проявиха редица фирми, които скоро ще се включат в разработката на продукта“, сподели пред „Старият мост“ Ясен Георгиев.

Свиленградчанчето учи в осми клас в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи, гр. Правец. Първото място на състезанието WEBLOZ далеч не е единственият му успех. През 2013 г. Ясен бе обявен за „Ученик на годината“ на община Свиленград и заслужи 12-месечна стипендия за стимулиране на даровити деца от Министерството на образованието и науката. Момчето, надарено с различни таланти, бе избрано заради постиженията му в областите на компютърните технологии, математиката, музиката и театъра. През 2013 г. Ясен бе класиран на първо място сред 150 участници на Националното състезание по информационни технологии в Благоевград и също зае челото в Националната олимпиада. А тази година проектът му Билет БГ бе оценен най-високо и на националното състезание в Благоевград. Нашето момче поддържа и собствен блог, който списва с интелигентно, с чувство за хумор и желание да помогне на тепърва навлизащите в програмирането.

СМ