29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

„Ден на отворените врати“ организират Районният съд и Районната прокуратура в Свиленград на 15 април от 10, 30 до 16 ч. в Съдебната палата тук. Съвместната инициатива е по случай 16 април - Деня на Българската конституция и юриста.

Провеждането на Деня на отворени врати в органите на съдебната власт е заложено в Годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет и има за цел популяризиране дейността на съда и прокуратурата, повишаване на правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съдебната система, сподели прокурор Мария Кирилова.

В Деня на отворените врати граждани и журналисти ще могат да посетят Районния съд и Районната прокуратура, ще могат да се запознаят със сградата на съда и прокуратурата с възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация, с организацията на работа на съдиите , прокурорите и съдебните служители, с Интернет страницата на съда и с възможностите за получаване на информация от този източник.

Ще бъдат разиграни симулативни наказателни процеси, като в ролята на съдия, съдебни заседатели, съдебен секретар, прокурор, подсъдим, защитници, пострадал, свидетели и вещи лица ще вземат участие учениците от ПГССИ "Христо Ботев" и СОУ „Д-р. Петър Берон“ подпомагани от съдия от състава на РС- Свиленград, прокурор от състава на РП - Свиленград и адвокат от Ххасковската адвокатска колегия.

Казусите ще бъдат избрани от самите ученици, а съдебните заседания по наказателни дела ще се проведат в 10:30 часа и 14:30 часа на 15.04.2014 година в Съдебната палата.

За участие в Деня на отворените врати са поканени ученици от ПГССИ "Христо Ботев" и СОУ „Д-р.Петър Берон“, представители на местната бизнес общност и неправителствения сектор, както и всички граждани на общините Свиленград и Любимец.

Каним всички медии, които проявяват интерес, да присъстват и отразят съвместната инициатива на съда и прокуратурата в Свиленград. Те ще имат възможност да снимат и задават въпроси през цялото време, заяви прокурор Кирилова.

При проявен интерес към „Деня на отворените врати всеки има възможност да зададе въпроси, свързани с работата на Районен съд – гр. Свиленград и Районна прокуратура – гр. Свиленград, като ги изпрати на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

СМ