21
Пет, Юни
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

След като разградчани започнаха да напускат Свиленград през септември м. г., сега отново взеха да се връщат тук, сподели собственик на агенция за квартири. Клиентите му основно били жители на Лудогорието. Те не се пазарели за наема, но държали жилището да е с Интернет. Новодошлите продължават да поддържат тезата, че са в града, тъй като работят в съседните гръцки села и им е по-изгодно да наемат жилища в България, споделят запознати.

За да не се набиват на очи, пришълците сменяли регистрациите на колите си със софийски, пловдивски и хасковски номера. От полицията обаче казаха, че следели потокът на новодошлите от Лудогорието. Всяко едно семейство се знаело къде е отседнало на квартира, но засега не били засечени каквито и да е нарушения от тяхна страна.

Припомняме, че първото преселение на разградчани в Свиленград бе през 2010 г. По онова време тръгна слух, че иностранците са дошли тук заради изборите. Оказа се, че това не е така, защото „РР“-тата останаха в града ни и след тях. През септември 2013 г. от полицията започнаха масирани проверки на пришълците от Лудогорието. Въпреки че в РУП нямаше данни за незаконни дейности на разградчани, след проверките те започнаха да се оттеглят от Свиленград. „Преди десетина дни наеха от мен жилище, като платиха капаро за квартирата. Изведнъж обаче поискаха да им върна парите, защото трябвало да напуснат града. Обясниха, че от полицията започнали проверки срещу тях“, сподели тогава наша читателка.

СМ