13
Съб, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

KolХристо Колев: Правя това, което искам, така, както искам

 

Свиленградчанинът Христо Колев издаде първата си книга „Фалстарт“. В нея той твърди, че изграждането на здрави и дълготрайни взаимоотношения е основна задача в живота на всички. Авторът поставя важни въпроси, свързани с психологията на общуването и личностното развитие. Всички примери, поместени в книгата, изхождат от житейски ситуации и истински истории.

Христо Колев е роден в Свиленград през 1984 г. До навършване на пълнолетие е живял тук, след което е приет в ПУ „Паисий Хилендарски“. Завършва специалностите „Математика и информатика“ и „Финансов мениджмънт“. В момента живее в София и се занимава с финансово консултиране и маркетинг. Макар все още в младежка възраст, е натрупал доста опит по отношение на търговските комуникации и реализацията на различни европроекти. Поради многобройните си контакти с клиенти от бизнес средите той решава да напише книга за успешните взаимоотношения и добрия постигнат резултат от тях. „Усещам, че хора със солиден стаж от 20-30 години, гледат в началото на нашата съвместна работа някак си с недоверие към мен, заради младостта ми. Реших, че е добре, това, което съм натрупал като опит и познания, да го споделя в книга“, сподели Христо Колев. Мотото на автора е: „Правя това, което искам, така, както искам“. Всеки от нас би могъл да е щастлив, независимо от ситуацията, в която се намира, категоричен е писателят.

Самият той често се сблъсквал с трудностите на живота, но съумявал да се изправи и продължи напред. Това е и причината да озаглави книгата „Фалстарт“. „В стремежа си да осъществим някое наше желание, ние често прибързваме, и то не става. Искам да покажа, че провалът е в главите на хората, и те не трябва да се отказват да преследват мечтите и целите си. Трябва просто да подходят по по-различен начин, и да вложат малко повече усилия. Въпреки грешките, да не се отказват, и ако целта е важна, нещата ще се случат“, поясни свиленградчанинът. По думите му в заглавието на книгата имало и известна символика. В началото книгата не се получи така, както си я представях, и на практика, я пренаписах наново, признава авторът.

Представянето на „Фалстарт“ в Свиленград ще е през април. Най-вероятно това ще стане в Арт галерията.

Диляна ЦВЕТКОВА