30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

tekelievДосегашният шеф Красен Текелиев започна в Гранична полиция

Досегашният началник на Районното управление на полицията /РУП/ в Свиленрад Красен Текелиев подаде оставка от поста. Той премина на работа в Гранична полиция и от вторник – 21 януари, е ръководител на оперативна група в граничния полицейски участък в Свиленград. Така той се връща към старата си служба отпреди 12 – 13 г., когато в продължение на 11 години се труди в РГС – Любимец.

Текелиев е на 44 години, родом от Свиленград. Има 24 години стаж в системата на МВР. За началник на полицията в Свиленград бе назначен през ноември 2009 г. Той бе смятан за човек на Петьо Петров, шеф на областната дирекция на полицията, който след идването на власт на кабинета „Орешарски“ бе изпратен в пенсия.

Все още не е назначен нов шеф на РУП – Свиленград. Засега функционалните задължения на началник изпълнява любимчанинът Васил Димитров, началник група „Криминална полиция“.

Според запознати, липсвали кандидати да оглавят полицията в Свиленград. Източници от МВР обаче, пожелали анонимност, споделиха, че мераклии за началническия пост винаги се намират. За титуляр се търси не външен, а местен човек, научи „Старият мост“.

Прави впечатление, че шефове на РУП в Свиленград, както и директорите на областната дирекция на полицията, се сменят при всяка смяна на властта. Така например с идването на ГЕРБ Текелиев замени Димитър Марков, назначен при Тройната коалиция. Марков пък дойде след като пенсионираха Тошко Тодоров, назначен по времето на НДСВ.

СМ