28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Един връстник на вестник „Старият мост“ има в Свиленград, сочат данните от отдел ГРАО към ОбА. Златко Димитров е роден точно на 6 януари 1994 г., когато излиза и първият брой на нашето издание. Семейството му е от Студена, но през 2010 г. купува апартамент в кв. „Простор“ и се устройва в Свиленград. Майка му Милена работи в цех за пакетиране на замразени банички, а баща му Янчо – в склад за продажба на безалкохолни и алкохолни напитки. Златко е по-голямото дете в семейството. Има сестра – Маргарита, която е второкласничка в СОУ „Д-р Петър Берон“.

Връстникът на вестника е завършил „Предприемачество и мениджмънт“ в ПГССИ „Христо Ботев“ през 2013 г. Сега е студент първа година във филиала на УНСС в Хасково, специалност „Бизнес администрация“. Същевременно с това и работи във фитнес зала в Свиленград.

Хобито на Златко е свързано с работата му. Преди се е занимавал и с футбол. Бил е вратар в юношеския отбор на местния клуб, но след около година се отказва от това си занимание. В свободното си време обича да кулинарства. Много се колебах с какво да продължа образованието си, сподели той пред „Старият мост“. Освен икономиката, ме влече и готварството. Като повечето момчета на неговата възраст, не пропуска да се забавлява с приятелите си. По думите му заради лекциите и работата все по-малко време му оставало за това.

Междувпрочем, голяма част от връстниците на Златко мечтаят да се устроят в чужбина. Той обаче е категоричен, че: „Камъкът си тежи на мястото и животът ми е в Свиленград“. Ходил е единствено до Гърция и Турция, и то за един ден.

Най-сърдечно поздравявам целия екип на „Старият мост“ с хубавия празник! Търсете неуморно и занапред добрите новини, отстоявайте истината, разказвайте смело интересни истории. Пожелавам на целия екип на вестника много здраве, радост, професионални успехи, голям тираж и все повече верни читатели“, сподели Златко, като не пропусна да подчертае, че е и наш голям фен.

Диляна ЦВЕТКОВА