15
Съб, Юни
31 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

parkirПозволявам си да Ви пиша с убеждението, че онова, което не могат да свършат нежелаещите да го сторят контролни органи, могат и трябва да свършат именно медиите.

Не мога да сдържам вече възмущението си от своеволията на разни „правоимащи" на гърба на нас - „правопогазените"! Сигурно има вече месец, откакто тази машина е паркирана (и не се знае още колко предстои да стои) на възможно „най-подходящото" за тази цел място: кръстовището на „Крайречна " и „Захари Зограф".

Едва ли можете да си представите с каква мъка се промъкват колите покрай това "чудовище". С още по-голяма мъка и на магия се включват в движението на тази осакатена улица - няма никаква видимост. Казвам осакатена, защото на тази улица, която се очаква да поеме функциите на околовръстна, не може да се осъществи нормално движение в двете посоки. Не разбирам защо мастити архитекти и проектанти, имащи реалната възможност да предотвратят тази безумица, не са разширили улицата с 1-1,5 метра така, както позволява теренът...

Само допреди дни други „правоимащи" асфалтиращи машини бяха паркирани на друго възлово кръстовище - до турската баня, под носа на контролните органи (КАТ). Още може да се видят локвите масла и нафта на тези места.

Бих озаглавил питането си до КАТ и г-н кмета: „Кой закон позволява подобно паркиране и ако един обикновен гражданин паркира лекия си автомобил по този начин каква санкция определя Законът за движение по пътищата за това паркиране?"

С уважение към всички Вас и за благото на доста „правопогазени":

Д-р Валери ИГНАТОВ,

Свиленград