14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения са мотивите за отличието

Прокурорът от тукашното държавно обвинение Мария Кирилова получи награда за своята работа. Със заповед от 16 декември на главния прокурор Сотир Цацаров за поощряване на прокурори и следователи тя е отличена със „Служебна благодарност“ и предметна награда – мобилен телефон. Мотивите за награждаването на Кирилова са „за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения в цялостната й работа“.

Общо 40 прокурори и следователи са поощрени със заповедта на Цацаров, но само четирима, между които и свиленградската юристка, са от районни прокуратури.

В системата Мария Кирилова работи от 1999 година. Седем години е следовател в Харманли, а от 2006 г. - прокурор в Районна прокуратура – Свиленград. Присъден й е ранг на прокурор в Апелативна прокуратура. Завършила е право в Бургаския свободен университет.

Кирилова е вторият представител на Районна прокуратура – Свиленград, който тази година получава награда за добрата си работа. Както „Старият мост“ писа, през юни Висшият съдебен съвет връчи отличие на административния ръководител на обвинението тук Антон Стоянов.

СМ