21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

hotНай-новият хотел в Свиленград - „Parish“, отваря врати на 9 декември. Още първия ден всички места са резервирани от транспортна фирма. Въпреки че стартът е даден, официалното откриване е насрочено на по-късна дата – 6-и януари /Богоявление/, когато лично Старозагорският митрополит Галактион ще го благослови.

Красивата триетажна сграда до градския стадион бе завършена за по-малко от 9 месеца. Първоначалната идея бе хотелът да е тип „народен“, предназначен предимно за гостуващи спортни отбори. В крайна сметка обаче той се превърна в едно истинско бижу, неотстъпващ по нищо на луксозни комплекси с по няколко звезди. Изграждането му е дело на софийската фирма ЕИС – Строителна компания“ ЕООД, а изисканият интериор - на архитект Ани Кузманова, автор и на съседния хотел „Романтика“. Персоналът, който е назначен от 1-ви декември, наброява 30 души.

Parish“ е изпълнен в изящен френски стил в пастелни тонове, разполага с 36 двойни стаи и 2 ВИП апартамента с модерно оборудвани санитарни възли. Удобствата в тях се допълват от хладилник, барче, плазмен телевизор, телефон. Към хотела има пералня, химическо чистене, лоби бар,два паркинга с 50-60 места, в озеленени кътове през лятото ще се предлагат кафе и безалкохолни напитки. На гостите ще се предоставя безплатна сутрешна закуска. Непосредствената близост до градския парк създава спокойна обстановка, а гледката към стадиона е вдъхновяваща.

Собственици на хотел „Parish“ са семейство Елеана и Николай Паришеви, които инвестираха в проекта чрез фирмата си „Елтранс“ ЕООД. Решихме се на тази инвестиция, защото сме убедени, че Свиленград има нужда от допълнителна хотелска база, заявиха двамата предприемачи. Освен стадионът, в момента се строи закрита спортна зала, а това ще привлече гостуващи клубове и отбори за подготовка и състезания тук. Разчитаме основни наши гости да бъдат клиенти на казината, както и поради граничното разположение на града ни – туристи и бизнесмени, споделиха те.

СМ