14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

podpisНовоизбраният от ВСС ръководител на Свиленградския районен съд Елена Тодорова пое управлението на 2 декември. Преди подписването на акта за встъпване в длъжност тя бе представена на колектива лично от ръководителя на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова, която й пожела много успехи и добри практики. На инагурацията присъстваха също Галя Георгиева – член на ВСС, и председателят на Апелативен съд – Пловдив, Георги Чанков.

Тянкова не пропусна да похвали и досегашния председател Христо Георчев, че в работата си като ръководител е направил много за Свиленградския съд. За мен е удоволствие, че Елена Тодорова поема ръководството, защото е работила тук и аз я познавам добре, каза пък Христо Георчев. Винаги ще бъда до нея в трудни моменти и ще я подкрепям, за да може работата на съда да върви напред, завърши словото си той, след което й поднесе красив букет. Няма да пренебрегна усилията за добри практики, наложени от предишния председател, а ще работя за тяхното надграждане и усъвършенстване, заяви от своя страна съдия Тодорова. Тя получи поздравления и цветя и от административния ръководител на Районна прокуратура Антон Стоянов.

На брифинг с медиите след официалната част Елена Тодорова заяви, че има нужда от малко време, за да влезе в ритъма на работа. Мисля, че ще ми е нужно около месец, за да се запозная със спецификацията на работа в РС Свиленград и да мога да коментирам за състоянието и делата тук, сподели тя.

Съдия Елена Тодорова е на 41 години, родена е в Ямбол. Завършила е право в Бургаския свободен университет през 1995 г. Има едно дете. Както „Старият мост“ вече писа, досега Елена Тодорова бе съдия в Елхово, била е и председател на същия съд. Нейната кандидатура за административен ръководител на Свиленградския съд спечели подкрепата на 13 от членовете на Висшия съдебен съвет. Новата ръководителка на съда не е непозната в Свиленград. Тодорова е била магистрат тук от 2003 до 2007 г. При работата си в РС е участвала в разширени съдебни състави, разглеждащи дела със сериозен обществен интерес, сред които и такива, свързани с контрабанда на наркотични вещества.

СМ

 

buket