14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

655-402-salahedin-bin-aladin20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, обвиняем в грабеж и опит за убийство на българката Виктория Христова, ще бъде изправен пред съда в Свиленград за нелегално преминаване на границата. В тукашната прокуратура срещу него е образувано дело по чл. 279 от Наказателния кодекс, научи „Старият мост“.

Очаква се Аладин да бъде докаран с конвой в Свиленград идната седмица. По принцип срокът за разследване е два месеца, но се очаква делото да приключи до 10-ина дни. Най-вероятно алжирецът, който бе заловен в Гърция, ще получи ефективна присъда. При влизането си в България преди близо година той е бил осъден условно за незаконно преминаване на границата от Районен съд – Елхово.

Както „Старият мост“ писа, в невижданата акция по залавянето на алжиреца участваха 150 униформени полицаи, граничари и жандармерия, които блокираха с. Мезек, в издирването се включиха и местни хора. Аладин обаче успял да премине през границата и бе заловен от гръцката полиция. Софиийският градски съд му наложи постоянна мярка „задържане под стража“. На заседанието Салахедин Бин Аладин обяви, че всъщност се казвал Фудат Абдул Кадер, а на влизане в страната е казал фалшиво име.

СМ