25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 

nadjakazakСтотици поддръжници на каузата препълниха читалището

5 180 лв. успяха да съберат свиленградчани по време на инициативата „За едно дете повече“, организирана от духов оркестър „Костадин Манов“, фондация „Искам бебе” и НЧ „Просвета 1870“. Част от парите – близо 3000 лв., бяха събрани от продажбата на ръчно изработени покани за концерта. Събитието бе подкрепено и от синдиката на митническите служители в Свиленград, който предостави 500 лв.

Благотворителния концерт се проведе за седма поредна година в Свиленград в Деня на християнското семейство – 21 ноември. За сравнение през 2012 г. събраните средства бяха 3 575 лв. С парите тогава се подпомогнаха 10 семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград.

Стотици поддръжници на каузата препълниха читалището. И тази година в начинанието се включи местния славей Надя Казакова. На фона на духовия оркестър тя изпълни няколко песни, сред които и най-новото си парче „Хора като вас“. Танцови и музикални изненади за публиката бяха подготвили и децата от фолклорните групи „Свиленче” и „Тракийска китка”, спортен клуб по танци „Златните момичета”, фолклорен танцов състав „Свила” и др.

Преди концерта от фондация „Искам бебе“ организираха базар за събиране на средства в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми. Фотоизложбата „Благотворителността през обектива” 2013г. на Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България” пък постави на дневен ред темата за благотворителността и доброволчеството.

Междувпрочем Свиленград е първата община, която инициира обществена подкрепа за фондация „Искам бебе“. Около 15 са двойките, които посещават информационните дни и групите за емоционална подкрепа. В навечерието на благотворителната инициатива тази година на бял свят се появиха още две бебета – Денис и Димитър, заченати с подкрепата на „За едно дете повече“, сподели секретарят на местното читалище Ваня Стефанова. DSC 000618

СМ