Общество
Инструменти
Шрифт

Вече дни наред от чешмите на ГКПП Капитан Андреево тече не бистра вода, а ...нафта. Граничните служители се видели в чудо, тъй като ръцете си не може ли да измият, камо ли пък да пийнат глътка живителна течност. „Пипаме паспорти, документи на толкова хора, може да се заразим, затова вече минахме на мокри кърпички“, сподели граничен полицай.

Заради вонящата на нафта вода в столовата не се готвят традиционните супи и ястия. На служителите се предлага само скара и се използват тарелки и прибори за еднократна употреба.

Проблемът е възникнал при строителните работи, които вървят в момента на ГКПП Капитан Андреево. Най-вероятно е прекъсната тръба и нафтата се просмуква във водата, предполагат служители. Отстраняването на аварията е от компетенциите на областната управа, която отговаря за инфраструктурата на пункта. Засега обаче няма данни да са предприети някакви мерки.

„Преди години от чешмите също течеше миришеща на нафта вода - спомни си бивша работничка в стола. - Тогава от бензиностанция „Братя Василеви“ бяха изпуснали цяла цистерна с гориво. После прекараха нови тръби и проблемът се реши.“

СМ