25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Църквите в селата Студена и Капитан Андреево се разминаха с финансиране от ЕС. Причината е отказ на старозагорския митрополит Галактион да подпише готовите проекти за по 200 хил. лева за ремонт на храмовете. Останалите институции, които трябваше да одобрят документите, сложиха подписите си, очакваше се и владиката да го направи, споделиха от настоятелството на църквите. Така бил изпуснат крайният срок (30 септември) за подаване на документите в министерството.

„ Няма храм без нужда, все има нещо да се прави – било покрив, дограмата. Ако не се случат нещата с проектите, ще търсим друг начин за санирането на тези църкви“, каза архиерейският наместник Константин Георгиев.

Проектите на храмовете в Студена и Капитан Андреево са по мярка 322- „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони. Те включват пълен ремонт на църквите - обновяване на сградния фонд, озеленяване и благоустрояване и др. Документите бяха подготвени от специализирана софийска фирма.

СМ