15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Първа копка за многофункционалната спортна зала в Свиленград бе направена на 25 септември. Модерното съоръжение ще бъде изградено на терен зад стадион „Колодрума“. То се изгражда по проект „Създаване на условия за спорт, пълноценен отдих и развлечение за жителите на Община Свиленград” на стойност 5 651 344 лева.

Честта ритуално да счупи бутилката с шампанско бе предоставена на колектива на общинския отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми“, който разработи проекта . На церемонията присъстваха кметът на общината Георги Манолов, председателят на Общинския съвет Георги Еленков и др. Архиерейският наместник на Свиленград отец Константин отслужи водосвет.

Освен модерното съоръжение в проекта е включено и строителството на две нови спортни площадки в кв. Гарата и до Младежки парк. Фирмата изпълнител на обектите е софийското дружество „Джи Пи Груп“ ООД, която има 66 % дялово участие в консорциума „Интерпром Райкомерс Конструкшън 99“. Съоръжението ще е със застроена площ 4 200 кв. м и размер на игралното поле 1 222 кв. м. Ще разполага с 1100 седящи места, включително и за инвалиди. Голямата площ и височината на залата от 13 м позволяват приложението на почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, борба, бокс, карате, аеробика и други. Модерното сграда, която ще бъде единствена както в областта, така и в съседните райони на Гърция и Турция, ще може да се ползва за спортни срещи и състезания на национално и международно ниво. Планира се строителството да завърши за пет месеца.

Междувпрочем, изграждането на спортната зала бе заложено в предизборната кампания на Георги Манолов още през 2003 г.

Диляна ЦВЕТКОВА