15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Дългоочакваният ремонт на детските заведения в Любимец започна, съобщи пресаташето на ОбА Диана Атанасова. В момента се санират яслата и ЦДГ „Рай“ 2. След като работните дейности по двете сгради приключат, ще се започне и ремонтът в другата детска градина в града.

Реновирането на детските заведения е по проект „Енергийно ефективни мерки в обществени сгради –V транш”, а средствата са отпуснати като безвъзмездна финансова помощ от международния фонд "Козлодуй" след предварително подписано споразумение между община Любимец и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Стойността на проекта е приблизително 700 хил. лева.

Предвидените ремонти включват цялостна подмяна на отоплителната инсталация и в трите сгради, подмяна на дограмата, саниране на стените, топло и хидроизолиране на покривите. Тъй като водосточните тръби и улуците нямат пряко отношение към енергийната ефективност на сградите, но трябва да бъдат сменени, общината като бенефициент ще осигури средства за тяхната подмяна, уточни Диана Атанасова. По този начин сградите ще придобият завършен и практичен външен вид.

Строително-ремонтите дейности в яслата започнаха на 2 септември, а тези в детската градина в края на август. Изпълнителите на обектите гарантират, че в срок до два месеца ще приключат работа. Около 300 деца ще се радват на комфорта на обновените си заведения.

СМ