21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

viceВицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев посети на 5 септември Транзитния център край с. Пъстрогор, разгледа базата и разговаря с бежанци. Йовчев бе придружен от председателя на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет Никола Казаков и вр. и. д. областен управител Кадир Исов.

Центърът в Пъстрогор в момента е препълнен с желаещи да получат статут на бежанци в България чужденци. При капацитет 300 там са настанени 460 души. Наложило се е да бъдат доставени още легла, в спални са превърнати и сервизни помещения.

Вицепремиерът бе в Хасковска област, за да се запознае на място с предприетите мерки и готовността за овладяване на ситуацията заради увеличения миграционен натиск на българо-турската граница. Заедно с главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и директора на Главна дирекция „Гранична полиция" главен комисар Захарин Пенов той посети новосформираните оперативни тактически щабове в Елхово и Хасково, които са натоварени с отговорности за наблюдението на държавната граница и ца приемането на бежанците и обработката на документите им, координирайки дейността на имащите отношение към това държавни институции.

СМ